Jasper, Mikael, Eveliina ja Aino Swim Open Stocholm-kisoissa

Riihimäen Uimaseuran uimarit kilpailivat todella kovassa seurassa Ruotsissa 8.-11.4.2017 uiduissa Swim Open Stockhom- kilpailuissa. Paikalla oli useita maailman ennätyksen haltijoita sekä kova kansainvälinen kilpailijakaarti. Hienoa oli seurata esim. Katinka Hosszun tekemistä sillä hän ui kilpailuissa kaikki 16 kilpailtavaa lajia. Tauot starttien välissä olivat lyhyitä, mutta näin Hosszu on uinut useissa arvokilpailuissakin, joten siinä mallia nuoremmille. Hienoa katsottavaa oli myös 50 vapaauinnissa, kun Sarah Sjöström ui kymmenyksen päähän maailmanennätyksestä, toteaa RiUS:n päävalmentaja Jouni Laakso.
STC (2)

Jasper Pullinen ui 400 m sekauinnissa oman pitkän altaan ennätyksensä 4:51.71 ja oli sijoituksellaan 15. kisan paras RiUS-uimari.  400 m sekauinnissa syntyi myös 100 m perhosuinnin uusi oma ennätys 1:02.37. Jasper pääsi uimaan myös 400 m sekauinnissa illan B-finaaliin jolloin aloitus 50 perhosuintia kulki omaan ennätysvauhtiin 29.18. Pullisella oli ohjelmassa myös 400 ja 1500 uinnit, mutta niissä Jasper ei saanut parasta vauhtia päälle vaan ennätykset jäivät tällä kertaa tekemättä.

Mikael Laakso sijoittui usealla matkalla 30 joukkoon mikä on hyvin näin kovatasoisissa kilpailuissa. Mikael ui kilpailuissa sprinttimatkoja, joissa osallistujamäärät ylittivät sadan uimarin. Mikaelin paras sijoitus oli 100 m selkäuinnin 24. sija C-finaalissa. Aamun alkuerissä Mikael ui 100 selkäuintia aikaan 1:00.08, joka on Mikaelin paras noteeraus pitkältä radalta. 50 selkä- ja perhosuinneissa Mikael pääsi muutaman kymmenyksen päähän pitkän radan ennätys vauhdistaan.

Eveliina Pihkamäen kunto oli ennakolta tiedossa, joten hän ei tulisi uimaan kilpailuissa omalla tasollaan. Eveliina keskeytti 1500 vu ja ui 400 vu kevyesti läpi. 400 sekauinnissa Eveliina pääsi C-finaaliin ja päätti uida sen iltapäivällä. Toinen 400 sekauintia saman päivän aikana kulki huomattavasti paremmin ja loppukirissä Eveliina ohitti useita uimareita ollen toiseksi nopein vapaauintiosuuden lopussa.

Aino Ruotulla oli kilpailuissa matkoina 50 ja 200 rintauintia. 50 rintauinnissa Aino paransi ennätystään aikaan 34.20 ja uinti oli hyvin tasapainoista. 200 rintauinnissa Ainolla oli vähän liian kova aloitus ja loppua kohden vauhti hyytyi hieman.