Jyri Penttinen ui neljänneksi SM-kilpailuissa Oulussa

Suomen lyhyen radan mestaruusuinnit uitiin Oulussa 10.-13.3.2005 ja mestaruuksista kauhoivat koko maamme uintieliitti. Riihimäen Uimaseuraa kilpailuissa edusti menestyksellisesti seuramme ehdoton ykkösuimari Jyri Penttinen.

SM-kisoihin valmistutuminen sujui Jyrillä hyvin, sillä pitkästä aikaa hän oli saanut alleen suhteellisen ehjän harjoittelukauden. Jyri ui viikoittain osan harjoituksistaan Suomen kärkiuimareiden – mukana mm. Matti Rajakylä – kanssa Helsingin Mäkelänrinteen valmennuskeskuksessa yhdessä HSS:n edustusryhmän kanssa päävalmentaja Mika Kekäläisen tiimissä. Loput harjoituksistaan Jyri ui yksin tutussa Riihimäen uimahallissa.

Tällä kertaa Jyri oli valinnut SM-uintien lajivalikoimaansa 400 vu, 200 sku ja 200 vu tavoitteenaan mitali. Kilpailut alkoivatkin loistavasti Jyrin kauhoessa 400 metrin vapaauinnin uuteen ennätysaikaansa 4.04,80 jääden pronssilta vain 1,24 sekuntia. Seuraavana lajinaan hän ui 200 sku sijoittuen alkukilpailuissa 10. ajalla 2.10,88. Loppukilpailupaikka karkasi yhden epäonnistuneen käännöksen johdosta. Hyvä uinti kuitenkin, joka kuvaa miehen monipuolisuutta uimarina. Viimeisenä lajinaan Jyri lähti tavoittelemaan mitalia 200 m vapaauinnissa. Tällä kertaa tuloksena oli 5. sija myös ennätysajalla 1.55,36.

Kilpailun voitosta kävivät hurjan taistelun Matti Rajakylä ja Jani Sievinen. Jani ei saanut voittoa helpolla, sillä olihan Matti uinut perjantaina hurjan ajan 48,28 s 100 m vapaauinnissa, jolla sijoitutaan maailmanlistalla sijalle 15. Vapaauinnin 200 m:n kilpailussa Matti johti Jania aina 150 m:iin saakka, mutta hurjaan loppukiriin intoutunut Jani voitti lopulta kilpailun erinomaisella ajalla 1.46,79.

Koko seuramme väki onnittelee Jyriä uusista ennätyksistä ja erinomaisista uinneista!