Martti Ollgren – Uinneista mitaleita ja ennätyksiä

Riihimäen Uimaseuran Mikropolix 1, Mikropolix 2 sekä Mikropolix Junior 1- ryhmät kisasivat Tampereella Martti Ollgren Uinneissa. Kilpailu uitiin 50 m radalla. Yhteensä 35 RiUS – uimaria kauhoi 72 henkilökohtaista ja 4 viestistarttia.

Päävalmentaja Jouni Laakso oli tyytyväinen suorituksiin yhdessä valmentajien Juha Mäkelän ja Matti Saranevan kanssa. ”Päivän RiUS-uinneista muutamaa uintia lukuunottamatta, voisi todeta, että kestävyyttä löytyy ja nopeutta on vielä harjoiteltava”, toteaa Laakso. ”Suurin osa RiUS-uimareiden starteista uitiin lähes negatiivisesti, eli niin, että ensimmäinen puoli matkasta uitiin hitaammin kuin toinen puoli”. ”On hyvä, että osataan uida näinkin ja hakea samalla tuntumaa miten tullaan kisaamaan syyskauden pääkisoissa;  Rollo-ikäluokissa 24.-25.11.2012 IKM-alue-kilpailuissa ja IKM-ikäluokissa Ikäkausimestaruuskilpailuissa Lappeenrannassa 7.-9.2012 a”.

Kilpailun tuplakultamitalisti Hannes Väre ui varmasti omalla tasollaan vieden voitot 200 m sekauinnissa ja 400 m vapaauinnissa.

Eveliina Pihkamäki oli päivän iloinen yllättäjä napaten 100 m vapaauinnissa kultaa ja kauhoen 100 m perhosuinnissa pronssia.

Niko Mäkelä ui varmasti ja nappasi kultamitalin 100 m perhosuinnissa ja onnistui myös ”ei omassa” lajissaan 100 m rintauinnissa omalla ennätyksellään, jossa sijoitus oli viides.

Henri Aaltonen lähti rohkeasti kokeilemaan uudenlaista vauhdinjakoa 200 m rintauinnissa ja totesi menon itselleen sopivaksi ja liukui matkalla selvään voittoon. Henkan päivän täydensi hyvä 200 m sekauinti, jossa sijoitus kuudes.

Jenna Saarion kauhoi 100 m selkäuinnissa hopeaa, Mikael Laakso oli päivän tuplapronssimitalisti matkoinaan 200 m sekauinti ja 100 m selkäuinti ja Emmi Mustakoski teki huikeaa työtä 100 m vapaauinnissa napaten matkalta pronssimitalin sekä sijoittui 100 m perhosuinnissa neljänneksi kovalla omalla ennätuksellään. Camilla Kulmala onnistui 100 m selkäuinnissa hyvällä uinnillaan ja kiitokseksi uinnista pronssia.

RiUS-uimareiden tulokset

Koko kilpailun tulokset