Masters-Uinnit Omituisen vuoden kummalliset kisat

Riihimäen Uimaseuran Masters-uimareiden kummallinen uintivuosi 2020 huipentui Kuopiossa 23.-25.10.20 järjestettyihin Masters-uinnin Suomen mestaruuskisoihin. Koko kisan järjestäminen oli pitkään epävarmaa, mutta lopulta saatiin huojentava tieto siitä, että kisat päästiin Kuopiossa uimaan. Osanottajia oli vain noin puolet normaalista, joka antoi oman omituisen leimansa kisoihin.

RiUSin mitalitilin avasi perjantai-iltana Tuikku Alanko, joka ui hopealle 400 metrin sekauinnissa. Lauantain aamujaksolla Tuikku jatkoi vahvaa uintiaan voittamalla hopeaa 50 metrin perhosessa ja 200 metrin sekauinnissa. Lauantai-aamuna mitalistien joukkoon liittyivät myös Terhi Heikkilä, joka voitti hopeaa 50 metrin perhosessa, ja Ari Savulahti, joka liukui pronssille 200 metrin rintauinnissa. Ja tietenkin tuttuun tapaan aamun kruunasi Maukka Ekholm voittamalla kultaa 100 metrin selkäuinnissa ja 200 metrin sekauinnissa.

Lauantain iltajaksolla satoikin sitten mitaleita koko RiUS Masters -joukkueelle. Masters-ryhmä sai uuden mitalistin joukkoonsa kun Juho Pohjonen kauhoi pronssille 400 metrin vapaauinnissa. Ekholm haki pois omansa voittamalla kultaa 50 metrin rintauinnissa ja 50 metrin selkäuinnissa, ja Alanko voitti kullan 100 metrin perhosessa. Menestyksen täydensivät pronssimitaleillaan Heikkilä 50 metrin selkäuinnissa ja Savulahti 100 metrin perhosessa.

Kisojen huipentuma koettiin sunnuntai-aamuna kun RiUS voitti kultaa 4*100 vapaauintiviestissä joukkueella Pohjonen, Ekholm, Alanko ja Heikkilä. Kisojen loppuun kirjattiin vielä Ekholmille kulta 50 metrin vapaauinnista. Kaiken kaikkiaan kisat sujuivat upeasti Kuopion uudessa huippu-nykyaikaisessa hallissa. Korona-vuoden kääntyessä lopuilleen Mastersien katseet kääntyvät nyt lyhyelle radalle ja Seinäjoelle jossa kisataan seuraavissa kisoissa maaliskuussa.