Niko Mäkelä triplakultamitalisti

RiUS-uimareiden tulokset

Tulokset kaikki osanottajat

Kovaa oli RiUS – uimareiden meno viikonloppuna Espoonlahdessa 6.-7.10.2012 uidussa Speedo Cupissa.

Mitaleita oli tuomisina Riihimäelle 17, joista kuusi kultaista, viisi hopeista ja kuusi pronssista.

Viikonlopun triplakultamitalisti oli Niko Mäkelä todella kovatasoisilla uinneilla. Kultaa 200 m vapaauinneista,  50 m perhosuinnista ja 200 m sekauinnista sekä kenties henkilökohtaisesta kovatasoisimmasta suorituksesta 50 m vapaauinnista hopeaa, jossa Niko meni suoraan ikäluokkansa (1998) Suomen tilastojen ensimmäiseksi.

Tuplakultamitalistiksi liukui vakuuttavaa työtä tehnyt rintauimari Lotta Ruhala 100 m ja 200 m rintauinnissa sekä 50 m rintauinnin pyrähdykseltä Lotta nappasi pronssia.

Henri Aaltosen liuku on myös kovaa, josta todisteena kultaa 100 m rintauinnista  ja pronssia 200 m rintauinnista.

Leona Pälvimäki toi 200 m sekauinnista hopeaa, 50 m perhosuinnista pronssia ja 50 m vapaauinnissa hän sijoittui kuudenneksi.

Eveliina Pihkamäki nappasi 200 m perhosuinnista hopeaa vahvalla uinnilla ja yllätti iloisesti 400 m vapaauinnissa sijoittuen matkalla neljänneksi.

Aino Ruottu vastasi nuorempien RiUS-uimareiden mitalitilin karttumisesta sunnuntaipäivän aikana. Ainolle hopeaa 100 m rintauinnista ja hyvällä vireellä uidussa 200 m sekauinnissa sijoitus oli neljäs ja 50 m vapaauintipyrähdyksessä viides.

Noora Tuovinen toi hopeaa 200 m selkäuinnista ja sijoittui kuudenneksi 100 m vastaavalla matkalla. 400 m sekauinnissa Noora tuli maaliin viidentenä.

Suvi Lautala oli päivän tuplapronssimitalisti ja mitalimatkat olivat 200 m sekauinti ja 200 m selkäuintia. Hyvin Suvi sijoittui myös perhosuintimatkoilla ollen 100 m seitsemäs ja 50 m kahdeksas.

Hannes Väre ui kisassa 100 m rintauinnissa pronssille ja 50 m selkäuinnissa sijoitus neljäs.

Katariina Pihkamäki  oli neljäs 50 m vapaa- ja selkäuinnissa sekä kuuden 200 m sekauinnissa.

Jasper Pullinen sijoittui neljänneksi 200 m sekauinnissa, kuudenneksi 200 m vapaauinnissa ja kahdeksanneksi 100 m perhosuinnissa.

Lassi Väre nappasi viidennen sijan 50 m perhosuintipyrähdykseltä.

Marianne Pihkämäki oli kuudes 100 m perhosuinnissa.

Martta Kitinoja yllätti mukavalla 50 m rintauinnilla ja sijoittui kuudenneksi.

Saara Pumpanen sijoittui 50 m perhosuinnissa seitsemänneksi ja 50 m selkäuinnissa kahdeksanneksi.

Otto Seppä sijoittui 50 m rintauinnissa kahdeksanneksi.

Päävalmentaja Jouni Laakso ja valmentajat Juha Mäkelä, Matti Saraneva ja Hans Saario ovat erittäin tyytyväisiä RiUS-uimareiden treenimotivaatioon. Uimarit tekevät esimerkillisesti ja nöyrästi työtään kohti omia tavoitteitaan. ”Meidän valmentajatiimimme on etuoikeutetussa asemassa, kun saamme olla tekemässä juuri tätä työtä näiden uimareiden kanssa”, toteaa Laakso.