Niko Mäkelälle 5 x PM-kulta + 2 x PM-hopea + 1 x PM-pronssi

Oulussa uidut kovatasoiset Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut 7.-9.12.2018 olivat Riihimäen Uimaseuran Niko Mäkelälle yhtä juhlaa Nikon edustaessa kisoissa Suomea!
WhatsApp Image 2018-12-07 at 20.39.17 (2)

WhatsApp Image 2018-12-09 at 20.42.04 (2)

Päävalmentaja Aleksi Rajansuon mukaan Nikon kaikki uinnit olivat erinomaisia! Erityisesti 50 m vapaauinnin 22 sekunnin alitus ja myös 50 m perhosuinnin MM-kisan aikaraja-alitus olivat Rajansuon mukaan vahvaa työtä!

Ensimmäisen kisapäivän eli perjantain aamujaksolla 50 m perhosuintia kulki aikaan 23.44 ja Niko oli alkuerien nopein. Niko voitti illan finaalin ennätyksellään 22.86*.  Uusi ennätys oli 4 sadasosaa alle MM-kisojen aikarajan. Niko totesi, että hänen olisi vain pitänyt ehtiä uida se jokunen viikko aiemmin, että hän olisi ehtinyt tiistaina starttaavien Kiinan MM-kisojen koneeseen.

Lauantaina aamujaksolla oli vuorossa 50 m selkäuintia, joka kulki aikaan 24.69. Illan finaalissa Niko nappasi ajalla 24.55 toisen PM-kultamitalin!

Lauantaina oli vuorossa myös 100 m perhosuintia ja aamun alkuerien jälkeen Niko lähti illan finaaliin kolmantena ajalla 54.71. Illan finaalissa aamun ajasta lähti yli kaksi sekuntia ja Niko löi kätensä paneeliin toisena ajassa 52.54 ja tuomisina PM-hopea.

Kolmantena kisapäivänä sunnuntaina oli vuorossa 50 m vapaauintia ja aamun alkuerissä mentiin jo hyvää vauhtia. Nikon aika 22.43 oikeutti lähtemään illan finaaliin kuumimmalta radalta ajalla ja tuloksena oma ennätys 21.91* sekä kolmas henkilökohtainen Pohjoismaiden Mestaruus! Niko kertoi, että aika on kaikkien aikojen lyhen radan Suomen tilaston viidenneksi nopein!

Niko onnistui myös viesteissä erinomaisesti!
Perjantai-iltana uidussa 4 x 100 m vapaauintiviestissä Niko kauhoi aloitusosuudella uuden ennätyksensä 48.91* ja oli voittamassa Suomelle PM-kultaa. Niko kertoi, että hän oli todella tyytyväinen, kun  100 m vapaauintia meni alle 49 sekunnin.

Lauantai-iltana uidussa 4 x 200 m vapaauintiviestissä Niko oli mukana pronssijoukkueessa ja ui aloitusosuudella uuden henkilökohtaisen ennätyksen 1:54.56*. Niko totesi, että 200 m matkalla alkoi jo sprintteriä hieman hapottaa sen verran kova lauantai-illan finaalirupeama oli kaikkinensa.

Sunnuntai-iltana uidussa 4 x 100 m sekauintiviestissä Niko ui kolmannen eli perhosuintiosuuden aikaan 52.54 ja nousi joukkueen kanssa korkeimmalle palkintokorokkeelle ja samalla joukkue kirjasi nimiinsä uuden Suomen Ennätyksen 3:33.20*!

Sunnuntai-iltana uidussa toisessa viestissä, joka oli  8 x 50 m vapaauinnin sekajoukkueviesti Niko kauhoi Suomen joukkueen nopeimman vinstan aikaan 21.90. Suomen joukkueen sijoittuessa hopealle!

Nikon tavoitteena on edustaa Suomea  8.-15.8.2019 Etelä-Koreassa uitavissa MM-kilpailuissa!

Isosti onnea Nikolle huikeista uinneista ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!