Nikolle kaksi SM-mitalia, Mikael SM- sekä Aino ja Mikaela NSM-pisteille

Oulussa 16.-19.11.2017 uiduissa Suomen Mestaruus-kilpailuissa starttasi neljä RiUS-uimaria: Mikaela Kulmala, Mikael Laakso, Niko Mäkelä ja Aino Ruottu yhteensä 16 kertaa ja omia ennätyksiä uimareillemme kirjattiin 12.

Niko Mäkelä nappasi kaksi Suomen Mestaruus-mitalia pronssia 100 m perhosuinnista ja hopeaa 100 m sekauinnista sekä SM 4. sija 50 m selkäuinnista.!
Mikael Laakso SM 7. sija 50 m rintauinnista.
Aino Ruottu NSM 8. sija 100 m ja 50 m rintauinnista.
Mikaela Kulmala NSM 8. sija 800 m vapaauinnista.

Kisat menivät päävalmentaja Aleksi Rajansuon mielestä erinomaisesti ja hänen mukaansa omat ennätykset tällä tasolla ovat aina enemmän kuin ison työn takana, joten aina kun sellainen syntyy, on tehty oikeita asioita.

Rajansuo näkee, että uimari voi aina kehittyä paremmaksi keskittymällä tekemisen laatuun määrän sijaan ja hänen mukaansa on tärkeää, että uimarit oppivat kuuntelemaan itseään tarkemmin.

Aleksin mielestä, viikonlopun jännitysnäytelmänä Mäkelän 100 m perhosuinnin alkukilpailu-uinnin aloitus oli mielenpainuva, sillä edellisen päivän 50 m perhosuinnin ison pettymyksen jälkeen Niko pystyi kasaamaan itsensä ja alittamaan EM pre-senior aikarajan 100 m perhosuinnin ensimmäisellä vinstalla!  Aamun aikaraja-alituksen lisäksi 100 m perhosuinnin finaalissa Niko voitti vielä matkan SM-pronssia ja aivan erilaisella uinnilla. Tämä on hieno osoitus siitä Nikon henkisestä kapasiteetistä ja siitä, että aina kun on mahdollisuuksia tarjolla ne kannattaa käyttää!NIKO SM 3 100 m pu (5)