Nuoret uimarit debytoivat RiUS Cupissa

Riihimäen Uimaseuran valmennus 1-ryhmien uimarit starttasivat ensimmäisessä kilpailussaan sunnuntai-iltana 10.2.2008 Riihimäen Uimahallissa. Ensikertalaiset selvittivät starttinsa hienosti.

Valmennus 1-ryhmissä ui 33 nuorta uimaria. Uimarit ovat harjoitelleet kuluvan uintikauden aikana sunnuntaisin aloittaen 45 minuutin jumpalla. Uimaseuran jumppavastaava Jani Lindeman on suunnitellut jumpat tukemaan uintiharjoittelua. Jumpat keskittyvät lajiharjoitteisiin koordinaation, motoriikan ja nopeusharjoitteiden avulla. Jumpan jälkeen ryhmät pulahtavat altaaseen valmentajien Juha-Pekka Sorsan ja Santtu Tuovisen johdolla. Molemmilla valmentajilla on vahva uintitausta. J-P oli todella tyytyväinen uimareidensa suorituksiin.

Kilpailussa uitiin myös upeita henkilökohtaisia ennätyksiä. Joona Merivirta P-15 ui 50 m perhosuinnissa ajan 29,69, joka oikeuttaa hänet Suomen tilastoissa neljännelle sijalle. Lasse Lappalainen P-14 ui 100 m sekauinnissa oman ennätyksensä 1.13,51 ja on Suomen tilastossa ajallaan kymmenes.

RiUS Cup tulokset 10.2.2008