Pekan kilparyhmä kanoottiretkellä

Pekan ryhmän nuoret suunnistivat lauantaina 03.9. Lopelle Mannerheimin metsästysmajan maastoon.

Olimme suunnitelleet ryhmälle yllätyksellisen intiaanikanoottiretken syksyn harjoitusten lomaan. Sää suosi tapahtuman järjestämistä. Keli oli mukavan leppoisa, tyyni ja hyvin aurinkoinen.

Ryhmäläiset saivat ennen vesille menoa opastusta niin melontatekniikan kuin kanootin lastauksen ja nousemisen osalta. Varsin keskittyneinä ja tarkkaavaisina ohjeita kuunneltiin ja myöhemmin sovellettiin. Kaikki saivat myönteisiä kokemuksia omien onnistumisiensa kautta eikä minkäänlaisia vahinkoja tapahtunut. Melottava matka oli yhteen suuntaan noin 2.5 kilometriä suojaisia rantoja pitkin.

Lähtöhetkellä uimarit tekivät keskenään nopeat valinnat kuka kenenkin kanssa halusi jakaa yhteisen kanootin. Kukaan ei jäänyt yksin, kaikille löytyi pari. Mukana olleiden vanhempien tehtäväksi jäi käytännössä mukaan otettavien tavaroiden jakaminen eri kanoottikuntien kesken ja vesille pääsyn varmistaminen. Järjestely hoidettiin varsin joustavasti.

Olimme päättäneet etukäteen pitää pienoisen tauon laavulla, paistaen makkaraa, leväten ja viettäen hetken yhdessä. Nuotiolla viivyttiin tovi ja tarpeellinen tankkaus suoritettiin ripeästi. Ylimääräistä lepoa eivät uimarimme tarvinneet. He löysivät nopeasti mukavaa yhdessä tekemistä maastosta.

Paluumatkalle suorastaan rynnistettiin. Syntyipä pienoinen kilpailukin kanoottikuntien kesken – luonnollisesti hienossa urheiluhengessä. Ketään ei jätetty vaan välillä odoteltiin ja lopussa kaikki voimat panostettiin tiukkaan loppukiriin.