Riihimäen Uimaseuran vuoden 2020 #Seurasydän on puheenjohtaja Timo Nuora

Puheenjohtajan tehtävään kuuluu esillä oleminen ja vastuunkantaminen. Helposti käy niin, että puheenjohtajan pestin näkyvyyden vuoksi pidämme kiitosta itsestään selvyytenä ikään kuin niin, että vastuutehtävän mukana tulee automaattinen kiitos. Näinhän ei tietty ole. Nyt on sitten Timon kiittämisen aika.

Timo on toiminut seuran puheenjohtajana vuodesta 2013. Aktiivisten ja vastuutakantavien henkilöiden lailla Timo tuli mukaan seuran toimintaan ja kilpailunjohtajan tehtäviin vuonna 2009 omien lasten Leevin, Lassen ja Ollin uintiharrastuksen myötä. Myös vaimo Minna oli vuosia aktiivisesti mukana edesauttamassa seuran toiminnassa!

Timo on osoittautunut myös poikkeukselliseksi ja esimerkilliseksi henkilöksi siinä, että hän on jatkanut mukana seuran toiminnassa ja edistänyt lasten ja nuorten uintiharrastusta, vaikka omat lapset ovat jo vuosia sitten lopettaneet uinnin. Tämä on osoitus rakkaudesta seuratoimintaa ja lajia kohtaan.

Timo elää luottamustehtävässään todeksi seuran keskeisimmät arvot, jotka ovat turvallisuus, toiminnan jäsenlähtöisyys, tavoitteellisuus, vastuullinen talouden hoito, jatkuva kehittyminen ja ekologisuus. Edellisten lisäksi hän on innostava ja tsemppaava toimija sekä aktiivinen keskustelija, joka huomioi meitä seuran jäseniä tasapuolisesti ja rakentaa hyvää yhteistyötä sekä luottamusta.

Timo on tinkimättömästi ajanut seuran etua ja pohdittaessa seuran linjauksia on hän tarkastellut niitä aina jatkuvuuden kannalta. Hän on ollut varmistamassa koko puheenjohtajuutensa ajan, että meillä on vahva, yhtenäinen, jäsenlähtöinen sekä rakenteellisesti että taloudellisesti hyvin hoidettu RiUS – myös tulevaisuudessa.

Timo pohti seuran 50-vuotis juhlapuheessaan vuonna 2013, että mistä ”mistä seuran menestys kumpuaa” ja hän totesi, että tärkein menestyksen mahdollistaja on pitkäjänteisyys. Kaikki lähtee pidemmän aikavälin tahtotilasta. Tarvitaan ihmisiä, seuratoimijoita, jotka ovat sitoutuneet pitkäjänteisesti seuran toimintaan. Toimijoita, jotka ovat asettaneet selkeitä tavoitteita sekä tehneet kaikkensa ponnistellakseen niitä kohti.

Riihimäen Uimaseuran tavoitteena on olla yksi Suomen menestyksekkäimmistä uimaseuroista useammalla osa-alueella. Laadukkaan uimaopetuksen ja tasokkaan uinnin harrastamismahdollisuuden lisäksi seuran tavoitteena on ollut mahdollistaa uimareiden omien kilpailullisten tavoitteiden saavuttaminen.

Tätä kaikkea on Timo ollut mukana rakentamassa yhdessä koko seuran väen kanssa ja matka jatkuu, kiitos Timo!

Riihimäen Uimaseura

Suomen Uimaliitto on lanseerannut jäsenseuroilleen käytettäväksi uuden vuosittaisen huomionosoituksen Seurasydän-palkinnon edistääkseen kiittämisen kulttuuria ja arvostuksen osoittamista. Olympiakomitea on hyväksynyt palkinnon osaksi Seurasydän-kampanjansa toimintaa. Seura itse voi esittää enintään yhtä palkittavaa vapaaehtoistoimijaa vuosittain.