Rolloista kulta ja 3 x hopea Elina Maliselle ja hopea Veera Mustoselle

7.-9.6.2019 kauhottiin Oulussa T10 – T12- ja P11 – P 13- ikäluokkien uinnin nopeusmittelöt eli uintikielellä Rollot. Altaassa ottivat toisistaan mittaa ikäluokkiensa tilastojen kärkiaikoja hallitsevat uimarit ja RiUS-uimareiden osalta nähtiin todella huikeita suorituksia! Yhteensä uimarit tekivät 41 henkilökohtaisessa startissa 39 omaa ennätystä ja kolmessa viestissä neljästä joukkueet paransivat omaa ilmoitettua aikaansa.

Rollo-pisteissä RiUS sijoittui sijalle 11. ja mitalipisteissä sijalle 9., pieneltä seuralta vahva suoritus! Erinomaista työtä ovat RiUS-valmentajat tehneet uimareidemme kanssa!

Mikropolix Junior 2-ryhmän vastuuvalmentaja J-P Tiainen ja MPX Junior 1-ryhmän vastuuvalmentaja Hans Saario ansaitsevat isot kiitokset ja vielä isommat onnittelut  isolla sydämellä tehdystä työstä! Juniori-ryhmien valmennuksessa on mukana myös seuran päävalmentaja Aleksi Rajansuo sekä iso joukko muita valmentajia sekä yhteistyötahoja. Jokaisen panos on merkittävä.
Elina ja Veera J-P ja HAns

Kisojen pippurisimman RiUS-uimarin palkinto menee Elina Maliselle! Elina ui T10-sarjassa ja hän teki jokaisella uimallaan viidellä matkalla huikeat henkilökohtaiset ennätykset ja nämä ilmiömäiset uinnit nostivat hänet neljässä lajissa mitalikorokkeelle!
50 m perhosuinnissa Elina paransi omaa ennätystään lähes kolme sekuntia, uusi ennätys on 38.71 ja sillä pokattiin Rollo-kultaa! 100 m vapaauinnissa Elina teki ihan mielettömän aikaparannuksen, kun hän korjasi omaa ennätystään lähes kahdeksalla sekunnilla, uusi ennätys 01:16.11, jolla napattiin Rollo-hopea. 200 m sekauinnissa oman ennätyksen korjaaminen saavutti jo eeppiset lukemat, sillä uusi oma ennätys on yli 20 sekuntia parempi kuin aiempi, uusi ennätys 03:08.47 ja tällä ajalla Elina oli taas hopeakorokkeella. Kovimman oman ennätyksen matkaan suhteutettuna Elina teki 50 m selkäuinnissa, kun hän korjasi ennätystään yli seitsemällä sekunnilla, uusi ennätys 40.22., joka oikeutti saamaan kaulaan hopeisen mitalin. Erinomainen oli myös 50 m rintauinnin ennätysparannus, uusi ennätys 49.24 on reilut viisi sekuntia parempi kuin aiempi ja tällä uinnilla Elinan sijoitus oli 16.

Elina Malinen 2009 T 10 aika sij.
50m Perhos 00:38.71* 1.
100m Vapaa 01:16.11* 2.
200m Seka 03:08.47* 2.
50m Selkä 00:40.22* 2.
50m Rinta 00:49.24* 16.

Kovaa meni myös T 11-sarjan pippurinen Veera Mustonen ja hän teki jokaisella uinnillaan vahvaa työtä!
Veera liukui 100 m rintauinnissa hienosti omalla ennätyksellään 01:29.06 Rollo-hopealle! 100 m selkäuinnissa Veera paransi omaa ennätystään melkein kolme sekuntia ja ajallaan 01:23.14 hän sijoittui hienosti pistesijalle 5. Perhosuinnissa 50 m matkalla oma uusi ennätys parani yli kaksi sekuntia ja ajalla 36.33 Veeran sijoitus upeasti pistesijalle 6. Erinomainen oli myös Veeran lauantaiaamun henkilökohtainen 100m vapaauinti. Aamulla Veera teki parannuksen omaan ennätykseen noin puolellatoista sekuntia, ja uusi ennätys kirjattiin 01:17.02, mutta illan T12-sarjan 4×100 m vapaauintiviestissä ensimmäisellä osuudella Veera pisteli oman ennätyksensä heti uusiksi ja se kirjattiin aikaan 1:15.41. Veeran kisarupeamalle 400 m vapaauinti oli loistokas päätös, kun hän sijoittui pistesijalle 8. uudella huikealla ennätyksellään 05:36.47, joka on noin 20 sekuntia parempi kuin aiempi aika!

200m Seka DSQ

Anton Helén teki P13-sarjan 100 m rintauinnissa miehen työn ja liukui vahvasti ja hyvällä rytmillä uuteen omaan ennätykseen 01:24.74. Uusi ennätys on yli neljä sekuntia aiempaa kovempi ja sillä Anon sijoittui hienosti pistesijalle 7. 100 m vapaauinnissa Anton paransi myös omaa aikaansa yli puolellatoista sekunnilla ja uusi ennätys 01:24.74.

Anton Helén 2006 P 13
100m Rinta 01:24.74* 7.
100m Vapaa 01:12.06* 60.

Helmi Kittelä T11-sarjassa paransi omaa 100 m rintauinnin ennätystään yli viidellä sekunnilla mikä on kyllä huima parannus! Uudella ennätyksellään 01:53.52 Helmin sijoitus hienosti 10.

Helmi Kittelä 2008 T11
100m Rinta 01:35.52* 10.

Hienosti ui myös Iikka Liitola parantaen jokaisella matkallaan omaa ennätystään ja sijoittuen P11-sarjan 50 m perhosuinnissa hienosti sijalle 17.

Iikka Liitola 2008 P11
50m Perhos 00:40.79* 17.
50m Rinta 00:50.88* 28.
50m Selkä 00:43.88* 34.

Erinomaisesti kauhoi myös P12-sarjan Tuukka Visto ja hänelle kirjattiin viidessä uinnissa oma ennätys!