Samin kilparyhmä uintileirillä Espanjassa

Samin kilparyhmäläiset viettivät onnistuneen ja ikimuistoisen ulkomaanleirin 24.-.1.10. Espanjassa. Leiripaikaksi valittiin nuorten maajoukkuevalmentajan suosituksesta Calellan uintikeskus, joka sijaitsee n. 50 km pohjoiseen Barcelonasta. Paikka on tullut tutuksi myös muutamalle muulle suomalaiselle uimaseuralle. Myös naapuriseuramme Hyvinkään Simmiksen uimarit leireilivät samassa kohteessa syksyn aikana.

Calellan uintikeskus tarjosi loistavat harjoitteluolosuhteet. Lämmitetty Olympia-allas oli kooltaan 50 x 25 m. Leiriin oli valmistauduttu hyvin ja pohjakuntoa rakennettu omassa hallissa. Leirin harjoitusohjelmat, kuten muunkin kausisuunnitelman, laati seuramme aikuistensarjan ykkösuimarimme Jyri Penttinen, joka toimii myös ryhmän tekniikkavalmentajana. Leiri oli jaettu kahteen jaksoon. Päivittäin uitiin aina 2 harjoituskertaa, joista aamun harjoitus oli aina tekniikkapainotteinen ja illan harjoitus km-määrältään pidempi. Uimarimme uivat leirin aikana myös 30 minuutin testin, joka onnistui kaikilta mukavasti. Kestävyysominaisuudet ovat lähes kaikilla parantuneet viime keväästä.

Ennakkovalmisteluista huolimatta pieniä ”oppirahoja” maksettiin ensimmäisen 6 harjoituskerran jaksolla nesteytyksen suhteen. Paahtava aurinko – 23-28 C – asetti myös omat haasteensa ihon suojauksen suhteen, sillä päivittäiset harjoitukset altaalla kestivät n. 4 tuntia.

Leirin puolessa välissä pidettiin yksi vapaapäivä harjoituksista. Keskiviikkona 9 uimaria ja heidän taustajoukkonsa viettivät Katalonian sykkivässä sydämessä Barcelonassa, joka lumosi monipuolisuudellaan. Barcelona osoittautui leiriläisille odotettua suuremmaksi kaupungiksi, sillä asuuhan siellä lähialueineen n. 4 miljoonaa ihmistä. Kaupunki oli tullut jo edellisenä iltana osittain tutuksi kolmelle uimareidemme isälle, jotka kävivät katsomassa Mestareiden liigan jalkapallo-ottelun FC Barcelona vastaan Udinese. Katsojia pelissä oli arviolta n. 90.000.

Välipäivänä Barcelonassa tutustuttiin mm. surrealistiseen La Sagrada Familia kirkkoon, jonka yli vuosisadan kestäneet rakennustyöt eivät vieläkään ole valmiit. Silti kirkkoa pidetään yhtenä maailman kauneimmista. Näkemisen arvoinen oli myös Parc Guell – Barcelonan keskustan tuntumassa sijaitseva Antonio Gaudin suunnittelema sadunomainen puisto, jossa yhdistyvät Gaudille tyypilliset mosaiikit ja pyöreät muodot. Kolmantena matkakohteena oli luonnollisesti Olympia kylä, jossa ihasteltiin mm. uima- ja yleisurheilustadioneita. Keskiviikkopäivän päätteeksi tutustuttiin kaupungin keskustaa halkovaan kävelykatuun La Ramlaan, jossa tehtiin ostoksia, hämmästeltiin ihmispatsaita ja nautittiin espanjalaisesta ruuasta.

Torstaina oli paluu taas arkeen ja vielä oli jäljellä 4 harjoituskertaa. Koko leirin aikana harjoituskilometrejä kertyi mukavasti n. 34. km. Leirille osallistuivat Sara Ekholm, Carita Hinkka, Maria Kärkkäinen, Eveliina ja Jonne Lahtinen, Annika Malmberg, Anna ja Sofia Mattila ja Tanja Laaksonen. Valmennuksesta vastasi tiimin päävalmentaja Sami Soppi. Arvokasta työtä uimareidemme hyväsi ovat tehneet myös muut valmentajat Tuomas Vihavainen ja Jyri Penttinen, jotka eivät kiireiltään ehtineet tälle leirille mukaan. Kiitos myös seuran hallitukselle ja kaikille uimareiden vanhemmille, jotka varainhankinnalla ja talkootyöllä olivat mahdollistamassa leiriä.

Uintileiristä jäi kaikille mukavat muistot ja iloinen mieli. Kaukaisena haaveena siintää uusi leiri, mutta sitä ennen kannattaa taas keskittyä laadukkaaseen ja ahkeraan harjoitteluun.