Uinnin Masters-kisat palaamassa (uuteen) normaaliin

Useamman vuoden peruutussuman ja epävarmuuden jälkeen palattiin Uinnin Masters SM-kisoissa normaaliin päiväjärjestykseen, kun veteraani-uimareiden Masters-mestaruuksista kisattiin Tikkurilan uimahallin pitkällä radalla 18.-20.11.2022. Uimaliiton mukaan uimareiden määrässä päästiin nyt takaisin koronaa edeltäneelle tasolle, kun kisaan starttasi 412 uimaria 65 eri seurasta.

Riihimäen Uimaseuran RiUS Masters osallistui kisaan viiden uimarin voimin, ja tällä joukkueella tuotiin kotiin 12 mitalia (5 kultaa, 2 hopeaa, 5 pronssia).

Perjantain kisa-avauksena toimineessa 4*50 sekauintiviestissä sekajoukkuein RiUS voitti hopeaa joukkueella Akira Omori, Sini Sohlberg, Tuikku Alanko ja Ari Savulahti. Lauantaina joukkueeseen liittyi mukaan Maukka Ekholm, joka perinteiseen tapaansa puhdisti pöydän mitaleista. Maukan tuloksena oli 4 kultaa (100 selkäuinti, 200 selkäuinti, 50 selkäuinti ja 200 sekauinti). Viikonlopun muut mitalistit olivat Ari Savulahti: kulta (100 selkäuinti) ja pronssi (200 rintauinti), Tuikku Alanko: hopea (100 perhonen) ja 2 pronssia (400 ja 200 sekauinti) ja Sini Sohlberg 2 pronssia (50 ja 100 rintauinti). Kisat sujuivat hyvin ja oli mukavaa huomata, että haasteellisten vuosien jälkeen Masters-uimarit ovat löytäneet tiensä takaisin harjoituksiin ja kisa-altaille. Seuraavan kerran Masters-mestaruuksista kisataan lyhyellä radalla Lappeenrannassa maaliskuun lopulla 2023.

Vasemmalta Akira Omori, Tuija ”Tuikku” Alanko, Ari Savulahti, Mauri ”Maukka” Ekholm ja Sini Sohlberg

Teksti: Ari Savulahti

Riihimäen Uimaseura onnittelee mahtavia Masters-uimareita upeista suorituksista!