Jasmin mitaleille, Jesse ja Jonne pisteille SM-kilpailuissa

Nuorten pitkän radan SM-kilpailut (T 10-12 v. ja P 11-13 v.) Rollo-Uinnit uitiin 11.-12.6.2005 Jyväskylän vesiliikuntakeskuksessa AaltoAlvarissa. Rius:n kilpauimareista yhteensä 5 uimaria oli alittanut vaadittavat kisarajat etukäteen. Kovatasoisissa kilpailuissa Rius:n edustajat olivat Jasmin, Jesse ja Santtu Tuovinen sekä Jonne Lahtinen että Severi Vihavainen.

Rollo-uinteihin otti osaa yhteensä 79 seuraa. Kilpailuissa uitiin yhteensä yli 2200 starttia, joten suuressakin uimahallissa vilskettä riitti koko viikonlopun ajan. Suurimman osanottajamäärän kisoihin oli saanut mukaan Uinti-Espoo Cetus, jota kilpailuissa edusti yli 100 uimaria. Rius:n uimarit saavuttivat pienellä joukkueella erinomaisia tuloksia sijoittuen seurojen välisessä pistetilanteessa 17 pisteellä sijalle 27.

Seuramme parhaasta tuloksesta vastasi tällä kertaa T-10 sarjassa Jasmin sijoittuen mahtavasti 2. 50 pu ajalla 39,74 s. Lisäksi Jasmin ui lähes mitaleille 50 ru ajalla 44,09 s sijauksena 4.

Myös muut uimarimme uivat hienosti parannellen omia ennätyksiään. Jonne urakoi kilpailuissa yhteensä 4 lajissa parhaina tuloksinaan P-12 sarjassa sijat 6. 50 pu ajalla 36,08 s ja 10. 400 vu ajalla 5.43,37. Jesse ui tasaisien varmasti P-11 sarjassa parhaina sijoituksinaan 7. 50 ru ajalla 45,90 s ja 10. 50 pu ajalla 39,39 s. Santtu kellotti pitkän radan ennätyksekseen 100 ru ajan 1.32,70 s sijoituksena 33. Severi kauhoi 2 ennätystä lajeinaan 100 su ajalla 1.25,48 sijoituksena 47. ja 200 sku 67. ajalla 3.07,53.

Innokas harjoittelu, pitkäjänteinen työ ja hyvä valmennus tuovat varmasti jatkossakin mukavia tuloksia. Ensi viikonloppuna seuraamme edustavat Kotkan Ikäkausimestaruusuinneissa Anna Mattila ja Tanja Laaksonen, joten jännitettävää riittää edelleen. Nähtäväksi jää saammeko v. 2006 jo yli 10 uimariamme SM-kisoihin?

Rius:n hallitus ja valmentajat onnittelevat Rollo-uimareitamme!