Usein kysyttyä vesipeuhuista ja uimakouluista

Voiko poisjääneitä uimakoulukertoja korvata toisen päivän ryhmässä?

Poisjääneiden uimakoulukertojen korvaaminen ei ole mahdollista toisessa ryhmässä, koska uimaopettajaa kohden altaassa voi olla vain tietty määrä uimakoululaisia.

Onko mahdollista, että vanhemmat voivat tulla itse uimaan lapsensa uimakoulun aikana? Entä voiko lapsi tulla uimaan ennen tai jälkeen uimakoulun?

Janakkalassa harjoittelemme uimahalleissa silloin kun se on muulta yleisöltä suljettuna. Tällöin uimahalliin ei voi tulla uimakoulun aikana.

Onko uimalasien käyttö tarpeellista?

Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Uimalasien käyttöä kuitenkin suositellaan vasta, kun lapsi osaa itse laittaa uimalasit ja tarvittaessa poistaa niistä huurut ja vedet. Suosittelemme, että uimalasien säädöt tehdään kotona lapselle sopivaksi, esim. suihkussa käydessä. Lasit eivät saa puristaa, mutta niiden tulee olla sen verran napakat, että pysyvät hyvin päässä.

Saako hiukset olla auki? Pitääkö käyttää uimalakkia?

Pitkät silmille asti ulottuvat hiukset on laitettava kiinni tai käytettävä uimalakkia. Uimalakki tulee olla laitettuna päähän vanhemman toimesta ennen suihkuun menoa. Kaulaketjut ja muut korut on otettava pois jo ennen suihkuun menoa.

Onko mahdollista, että uimaopettajalta tulisi henkilökohtainen palaute vanhemmille lapsen kehityksestä kauden aikana, tai hänen kanssaan pääsisi juttelemaan asiasta?

Tervakoskella vanhemmat voivat uimakoululaista altaalle saattaessa vaihtaa uimaopettajien kanssa muutaman sanan ennen ja/tai jälkeen opetuksen.

Jokainen uimakoululainen saa kauden päätyttyä uimakoulutodistuksen, josta käy ilmi opitut ja mahdollisesti vielä harjoitusta kaipaavat taidot. On hyvä myös muistaa, että kukin pieni uimari oppii asioita omassa tahdissaan ja lasten keskinäinen vertailu ei ole mitenkään oppimista eteenpäin vievää.

Olenko ilmoittanut lapseni oikean tasoiseen ryhmään?

Pitkin uimakoulukautta uimaopettajat käyvät lasten taitotason läpi ja tarvittaessa ehdottavat siirtoa, jos ryhmän taso on uimarille liian helppo tai haastava.

Mistä voi kysellä löytötavaroita?

Löytötavaroita voi kysellä uimalan henkilökunnalta uimalan aukioloaikojen aikana.

***

Otathan yhteyttä mikäli jokin jäi pohdituttamaan

Irene Paloposki, toiminnanjohtaja@rius.fi,
045 630 0436