VESIPEUHU 1

Dia2 (2)Vesipeuhu 1- tasolla tutustumme veteen elementtinä leikkien ja harjoitusten avulla. Opettelemme toimimaan ryhmässä kaikki huomioiden. Ryhmät harjoittelevat opetusaltaan matalassa päässä puolen tunnin ajan. Tavoitteena on oppia nauttimaan vedestä elementtinä, kastamaan kasvot veteen tai sukeltamaan ja opetella kellumisen, liukumisen ja uinnin alkeita.

TUTUSTU VESIPEUHU 1-ryhmän TOIMINTAAN
https://www.youtube.com/watch?v=ILS2DVC1b8c

Vesipeuhu 1 –ryhmään tulemisen edellytykset:
1. Lapsen tulee olla täyttänyt 3 vuotta.
2. Ennen ilmoittautumista vanhempien tehtävänä on arvioida, onko heidän lapsensa valmis osallistumaan uimakouluun. Tämä edellyttää lapselta kykyä olla erossa vanhemmista uimakoulun ajan, joka kestää noin 50 minuuttia alku- ja loppusuihkuineen.
3. Lapsen tulee olla käynyt uimahallissa useita kertoja vanhempien kanssa ennen uimakoulun ensimmäistä kertaa. Tämä on tärkeää, koska lapsi kohtaa uimahalliin tullessaan uusia ja jännittäviäkin asioita. Lapselle tulisi antaa aikaa tutustua vedessä olemiseen. Kun vesi yltää navan yläpuolelle, tasapaino muuttuu ja liikkuminen on erilaista kuin maalla. Lisäksi uimahallissa äänet kaikuvat, vesi roiskuu ja ympärillä on paljon vieraita ihmisiä.
4. Lapsen tulee ymmärtää kuulemaansa, osata toimia ryhmässä, noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä sekä pystyä odottamaan omaa vuoroaan.
5. Huomaathan, että Vesipeuhu 1 –ryhmissä lapset humpsahtelevat silloin tällöin veden alle leikkien ja harjoitusten lomassa. Se on täysin normaalia sekä vaaratonta, ja sitä kautta he oppivat sukeltamaan.

Yleistä:
1. Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Uimalasien käyttöä uimakoulussa suositellaan vasta, kun lapsi osaa itse käyttää niitä.
2. Pitkät silmille asti ulottuvat hiukset on laitettava kiinni tai käytettävä uimalakkia. Uimalakki tulee olla laitettuna päähän vanhemman toimesta ennen suihkuun menoa. Kaulaketjut ja muut korut on otettava pois jo ennen suihkuun menoa.
3. TÄRKEÄÄ! Käytättehän pikku uimarin wc:ssä ennen peuhuun tuloa, ettei vahinkoja tapahdu altaassa.

Uimarin varusteet:
* Uima-asu
* Pyyhe
* Istuinalunen (nimikoidussa pussukassa, jos uimari käy saunassa)

Vesipeuhu 1 -ryhmissä suoritetaan Kalamerkki
1. Vesipeuhu 1 Kalamerkki

UINTIKAUSI 2022-2023

Riihimäen uimahalliin suunnitellaan remonttia kevääksi. Tästä johtuen emme vielä voi tiedottaa kevään uimakouluista tarkemmin. Seuraamme remontin edistymistä ja tiedotamme miten uimakoulut jatkuvat remontin aikana heti kun se on mahdollista.

***
TORSTAI
klo 16.00-16.30
syksy (17 kertaa) 25.8.-15.12.2022

***
PERJANTAI
klo 16.00-16.30
klo 16.30-17.00
syksy (17 kertaa) 26.8.-16.12.2022

***
SUNNUNTAI
klo 17.45-18.15
klo 18.15-18.45
klo 18.45-19.15
syksy (17 kertaa) 28.8.-18.12.2022

***
Hinta:
Syksy 182 €

Maksu sisältää opetuksen, allasmaksun, jäsenmaksun ja vakuutuksen.

Erillistä sisäänpääsymaksua uimahalliin ei peritä, mutta Riihimäen kaupunki velvoittaa uimakoululaisiamme hankkimaan ennen ensimmäistä uimakoulukertaa kulkukortin uimahallin kassalta, jonka hinta on 5 €. Kortti on henkilökohtainen, sillä kuljetaan kulkuporteista ja se on voimassa toistaiseksi.  Mikäli uimarilla on aiemmin hankittu kulkukortti, niin uutta kulkukorttia ei tarvitse kassalta hankkia.

Yksittäisistä uimakoulupoissaoloista ei tarvitse erikseen ilmoittaa.
Uimakoulukertoja, jotka jäävät väliin, ei ole mahdollista korvata muissa ryhmissä. Satunnaisista poissaoloista ei palauteta maksuja eikä maksujen suorituksia siirretä seuraavalle kaudelle.

Mikäli uimari on poissa useammin kuin neljä kertaa peräkkäin on siitä hyvä ilmoittaa koordinaattorille. Mikäli poissaolo kestää yli neljä viikkoa yhtäjaksoisesti, voidaan maksu palauttaa sairasloma-ajalta lääkärintodistusta vastaan.

Mikäli uimaopetus peruuntuu tai keskeytyy sellaisen äkillisen vahingon tai tapahtuman johdosta ( mikäli seuraa kohtaa force majeure toteuttaa harrastustoimintaa), johon Riihimäen Uimaseura ei voi vaikuttaa, korvaavia kertoja ei pääsääntöisesti järjestetä eikä jo maksettuja kausimaksuja palauteta.

Mikäli varattu paikka ryhmään perutaan ennen ensimmäistä kertaa, palautetaan koko maksu. Ensimmäisen kerran jälkeen tulleista peruutuksista palautetaan maksusta 80 %. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista maksuja ei palauteta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja:
Koordinaattori
jenna.listokorpi(at)rius.fi
045-6424388