Eveliina ja Jasper haukkasivat Suomen Mestaruus kultaa

17.-20.11.2016 Vaasassa uiduissa  Suomen Mestaruus ja Nuorten Suomen Mestaruus-kilpailuissa starttasi kuusi RiUS-uimaria ja jokainen uimari teki yleisesti ottaen hyvää työtä kauden pääkisoissaan. Riihimäen Uimaseura on yhdeksänneksi paras seura aikuisten mitalitaulukossa ja seurapisteissä 10. Päävalmentaja Jouni Laakso on tehnyt erinomaista työtä valmennettaviensa kanssa ja tehdyn työn tuloksia kerättiin nyt uiduissa lyhyen radan 25 m Mestaruuskilpailuissa. RiUS:n mitalisaalis oli komea: seitsemän Suomen Mestaruus-mitalia ja kolme Nuorten Suomen Mestaruus-mitalia. Mitalikahvit juodaan Oma Säästöpankki RiUS Cupin yhteydessä sunnuntaina 11.12.2016.WhatsApp Image 2016-11-20 at 18.37.07 (2)

Päävalmentaja Jouni Laakson kommentit uimareittain kisarupeaman jälkeen:

Eveliina Pihkamäellä oli näiden kisojen tavoitteena opetella voittamaan ja tässä tehtävässä Eveliina onnistui kympin arvoisesti kolmella SM-kullalla ja yhdellä SM-hopealla. Voittamistavoite näkyi hieman siinä, että loppuajat jäivät muutaman sekunnin verran omista ennätyksistä, lukuun ottamatta 1500 m vapaauintimatkaa, jossa ennätys parani lähes kuusi sekuntia. Eveliina oli kisojen vapaauintikuningatar.

Jasper Pullinen rohmusi mitaleita sekä nuorten että aikuisten sarjasta pidemmiltä vapaauintimatkoilta. 1500 m vapaauinnista tuli Jasperille ensimmäinen Nuorten Suomen Mestaruus ja samalta matkalta kaulaan pujotettiin myös aikuisten hopea. Kisan ensimmäisenä päivänä uidussa 400 m vapaauinnissa näkyi kisajännitys ja uinnista jäi uupumaan viimeinen terä. Meno parani hieman seuraavana kisapäivänä puolta pidemmällä matkalla. Lauantaina Jasper ui sprinttimatkansa 200 m vapaauinnin ja teki siinä ennätyksensä. Kisat kruunasi sunnuntaina 1500 m vapaauinnin voitto.

Laakson Mikael ui kisat ihan mielettömän hyvin! Ennätysparannukset olivat merkittäviä ja Mikael teki  erittäin hyvää työtä monien arvokisauimareiden puristuksessa. Mikael pystyi kypsänä uimarina parantamaan aamu-uinneissa havaittuja korjauskohteita illan finaaleihin. 100 m sekauinnissa vain kaksi sadasosaa erotti Mikaelin pronssimitalista, mikä oli harmillista upean uinnin päätteeksi. Nuorten sarjassa alkanut menestys tulee toistumaan myös aikuisten sarjassa, sen verran motivoituneesti Mikael treenaa.

Halosen Anni paransi ennakkosijoituksiaan kisan aikana ja sijoitus 800 m vapaauinnissa oli hienosto kymmenes. Annin uinteja on mukava seurata, koska hän erittäin hyväntuulinen kilpailija ja nauttii starteista.

Mustakosken Emmille sattui kohdalle laiterikko ennen 100 m vapaauinnin starttia ja piti häntä päädyssä 20 minuuttia ennen altaaseen pääsyä ja se söi hänen kisasuoritustaan huomattavasti. Lauantain 100 m sekauinnissa Emmi ui oman hyvän ennätyksen.

Niklas Valkonen ui omat ennätykset 100 m ja 200 m selkäuinneissa. Niklaksen kunto on ollut nousussa ja 100 m selkäuintimatkalla uinti näytti niin helpolta, että toinen satanen olisiko ko. päivänä mennyt lähes yhtä lujaa. Armeija saa tammikuussa hyväkuntoisen nuoren uimarin palvelukseensa.