Usein kysyttyä vesipeuhuista ja uimakouluista

Voiko poisjääneitä uimakoulukertoja korvata toisen päivän ryhmässä?
Poisjääneiden uimakoulukertojen korvaaminen ei ole mahdollista toisessa ryhmässä, koska uimaopettajaa kohden altaassa voi olla vain tietty määrä uimakoululaisia.
Jotta meillä olisi mahdollista järjestää korvausmahdollisuus tulisi meidän tietää etukäteen mistä ryhmästä on joku poissa. Järjestely siis edellyttäisi vanhemmilta jokaisesta poissaolosta ilmoittamista sekä sen lisäksi myös ilmoittamista, minä päivänä ja mihin kellon aikaan pikku uimari voisi tulla mahdollisesti korvaamaan, jos ko. ryhmästä vastaavasti olisi joku poissa. Tämän järjestelyn pyörittämiseen seuralla ei valitettavasti ole ainakaan tällä erää resursseja.

Minkä takia äidit ja isät joutuvat tuomaan lapset eri pukuhuoneisiin lasta tuotaessa uimakouluun?
Noudatamme samaa käytäntöä kuin muutkin uimahallin käyttäjät. Naiset käyttävät naisten pukuhuonetta ja miehet miesten. Uimahallin säännöt vaativat, että miespuoliset huoltajat odottavat miesten ryhmäpukuhuoneessa, josta uimakouluavustajat noutavat lapset suihkuun naisten puolelle ja uimakoulun jälkeen lapset saatetaan takaisin pukuhuoneisiin. Lasten saattaminen naisten pukuhuoneen ovelle asti on siis kielletty. Täten kunnioitamme muiden uimahallin käyttäjien yksityisyyttä.

Onko mahdollista, että vanhemmat voivat tulla itse uimaan lapsensa uimakoulun aikana? Entä voiko lapsi tulla uimaan ennen tai jälkeen uimakoulun?
Vanhemmat voivat tulla uimaan, jos uimahalli on auki yleisöuimareille maksamalla uimalan sisäänpääsymaksun. Lapsi voi uida ennen uimakoulua tai sen jälkeen vanhemman tai muun huoltajan kanssa uimahallin ollessa auki yleisöuimareille. Yli 7-vuotiaasta on maksettava uimalan sisäänpääsymaksu, jos hän tulee uimaan ennen uimakoulua tai jää uimaan sen jälkeen.

Onko uimalasien käyttö tarpeellista?
Uimalasit ovat hyödylliset uimaan oppimisen kannalta. Uimalasien käyttöä kuitenkin suositellaan vasta, kun lapsi osaa itse laittaa uimalasit ja tarvittaessa poistaa niistä huurut ja vedet. Suosittelemme, että uimalasien säädöt tehdään kotona lapselle sopivaksi, esim. suihkussa käydessä. Lasit eivät saa puristaa, mutta niiden tulee olla sen verran napakat, että pysyvät hyvin päässä.

Minkä takia uimakoulutasoa ei voi vaihtaa tammikuussa seuraavaan tasoon, vaan täytyy jatkaa kevät samassa tasossa?
Kunkin uimakoulutason opetus on suunniteltu kestäväksi elokuusta toukokuuhun asti. Kullakin tasolla opetus jatkuu tammikuussa siitä mihin joulukuussa on päästy ja tavoitteena on, että pikku uimari hallitsee riittävät taidot seuraavalle uimakoulutasolle siirtyessään.

Jos lapsi haluaa mennä uimakoulun jälkeen saunaan, miksi laudeliina tulee olla muovipussissa, entä miksi pyyhe säilytetään pukuhuoneessa?
Laudeliina tulee olla muovipussissa hygieniasyistä johtuen.

Onko mahdollista, että uimaopettajalta tulisi henkilökohtainen palaute vanhemmille lapsen kehityksestä kauden aikana, tai hänen kanssaan pääsisi juttelemaan asiasta?
Ajattelemme, että lapsen on saatava rauhassa keskittyä uinnin opetteluun ja nauttia harjoittelusta ilman suorituspaineita. Emme testaa lasten osaamista kesken kauden. Uinninopettelu vaatii aikaa ja haluamme pitää sen mielekkäänä. Jokainen uimakoululainen saa kauden päätyttyä uimakoulutodistuksen, josta käy ilmi opitut ja mahdollisesti vielä harjoitusta kaipaavat taidot. On hyvä myös muistaa, että kukin pieni uimari oppii asioita omassa tahdissaan ja lasten keskinäinen vertailu ei ole mitenkään oppimista eteenpäin vievää.

Olenko ilmoittanut lapseni oikean tasoiseen ryhmään?
Syksyllä uimakoulujen ensimmäisillä kerroilla uimaopettajat käyvät lasten taitotason läpi ja tarvittaessa tekevät siirron, jos ryhmän taso on uimarille liian helppo tai haastava.

Mistä voi kysellä löytötavaroita?
Löytötavaroita voi kysellä uimalan henkilökunnalta uimalan aukioloaikojen aikana.