Maajoukkueleiri antoi Nikolle mukavasti pohdittavaa

Aleksi ja Niko (5)Suomen uintimaajoukkue leireili Turussa 9.-13.10.2017. Treenipaikkana toimi tuttu Impivaaran uimahalli. Leirillä teimme tekniikkakuvaukset kameroilla sekä älylättärillä. Valmentajina toimi eri päivinä Jari Varjonen, Tomi Pystynen, Marko Malvela sekä Eetu Karvonen. Leirillä oli mahdollista uida myös oman valmentajan ohjelmia, koska GP-uinnit lähestyivät.

Ensimmäisenä päivänä oli tekniikkakuvaukset sekä -mittaukset, joita kävin myöhemmin leirin aikana läpi oman valmentajani Aleksi Rajansuon sekä Jari Varjosen, Antti Kauhasen ja Riku Rimpelän kanssa. Päivän aikana myös varattiin ajat fysioterapeutin kartoitukseen ja lääkärin tarkastukseen.

Toinen päivä oli Marko Malvelan treenipäivä. Markon treenit olivat erittäin tekniikkapainoisia ja niistä sain itse erittäin paljon harjoitteita sekä vinkkejä oman tekniikkani parantamiseksi sekä myös muille RiUS-uimareille jaettavaksi.

Kolmas päivä oli Eetu Karvosen vetämänä. Aamulla oli pääosin rintauintia ja rintauinnin tekniikkaa. Eetun kanssa teimme tuttuja harjoitteita sekä joitakin uusia asioita jotka toivat rintauinnin harjoitteluuni uusia puolia. Tulen varmasti käyttämään niitä harjoitteita. Itselläni rintauinti on viimeksi parhaalta tuntunut 2014 IKM-finaaleissa ja nyt se alkoi tuntua jo lähes yhtä hyvältä. Seuraavana päivänä oli nivuset hiukan kipeät. Illalla oli oma ohjelma treeninä.

Torstaina kävimme tekniikkakuvaukset ja -mittaukset läpi, kun valmentajani Aleksi Rajansuo tuli paikalle puolen päivän jälkeen. Tekniikkapalautteessa ilmeni selkeitä asioita, joita tullaan korjaamaan pitkällä aikavälillä, koska muutokset eivät tule heti. Myös videokuvan ja älylättärin yhdistäminen havainnollisti paljon verrattuna vain siihen, että katsoo älylättärin käyriä ja numeroita. Kun yhdisti älylättärin ja videokuvan, näki selkeästi missä voimani menee hukkaan ja mitä tapahtuu, kun muutan yhden asian.

Perjantaina lähtö kotiin ja kävimme Aleksin kanssa Turun hallissa hiomassa hivenen niitä asioita, mitä saimme selville torstaina tekniikkapalautuksessa. Leiri oli mukava, sillä sain uusia kavereita ja vähän uutta näkökulmaa treenaamiseen sekä erilaisia harjoitteita. Tulen varmasti soveltamaan leirillä oppimaani omassa treenaamisessa kohti tavoitteitani.
– Niko Mäkelä