Lyhyen radan ikäkausimestaruuskilpailut 2005

Riihimäen uimaseuran nuoret uimarit menestyivät upeasti syksyn tärkeimmässä kilpailussa Lohjalla. Tuloksena oli useita kärkisijoja sekä muutoin hienoja uintisuorituksia. Useat uimarimme paransivat omia ennätyksiään roimasti.

Ikäkausimestaruuskilpailut järjestettiin 5-6.11.2005 kokonaan uusitulla järjestelyllä. Yhteensä kymmenellä eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea kisattiin kaikki lajit lähes yhtä aikaa. Nuoremmissa ikäsarjoissa (T-10, T-11, P-11, P-12) kisat toimivat samalla loppukilpailuna. Tulokset yhdistettiin kaikilta kisapaikoilta ja koko maan uimareiden paremmuusjärjestykset olivat nopeasti nähtävissä. Vanhemmissa ikäsarjoissa kilpailut toimivat alkukarsintoina. Jokaisesta lajista 16 parasta uimaria saivat automaattisesti kutsun Ouluun, jossa järjestetään loppukilpailut joulukuun alussa.

Jasmin Tuovinen voitti 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa mestaruuden 50 metrin rintauinnissa sekä vastaavan matkan perhosuinnissa. Hän sijoittui lisäksi hopealle 50 metrin vapaauinnissa ja 100 metrin sekauinnissa.

Jesse Tuovinen sijoittui 11-vuotiaiden poikien sarjassa 50 metrin rintauinnissa sijalle 20. Lisäksi hän sijoittui 50-metrin perhosuinnissa sijalle 15 ja vielä 100 metrin sekauinnissa sijalle 20.

Jonne Lahtinen sijoittui 12-vuotiaiden poikien sarjassa 50 metrin perhosuinnissa jaetulle 12. sijalle ja 100 metrin selkäuinnissa sijalle 19.

Näissä edellä luetelluissa sarjoissa kilpailut olivat samalla loppukilpailut.

13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kilpaileva Sara Ekholm ui itsensä loppukilpailuun Ouluun, sijoittuen 100 metrin rintauinnin alkukarsinnoissa sijalle 13.

Jasminin ja Jessen valmennuksesta on viimeisen puolentoista vuoden ajan vastannut Pekka Sorsa. Pekka pitää tärkeänä oikean uintitekniikan oppimista ja sen kehittämistä. Lisäksi kaikenlainen monipuolinen muu liikunta tukee loistavasti uintia. Pekan ajatuksena on pitää yksittäisten harjoitusten kilometrimäärät nuorempien uimareiden kohdalla mahdollisimman matalana. Nuoret uimarit nauttivat Pekan harjoituksissa uintiohjelmista, jotka ovat vaihtelevia ja mielekkäitä.