Ennätykset on tehty rikottaviksi

Riihimäen Uimaseuran Masters uimarit osallistuivat 7-henkisellä joukkueella Lappeenrannassa 24.-26.3.23. järjestettyihin senioriuimareiden lyhyen radan SM-kisoihin. Hallissa riitti kuhinaa, kun useamman vuoden haasteiden jälkeen kisoihin saatiin osallistujia yli 400, ja viikonlopun aikana kisa-startteja otettiin yhteensä (viestit mukaan luettuina) yli 2000 kappaletta. Järjestelyt Lappeenrannassa olivat erinomaiset ja kisat kulkivat sujuvasti huolimatta massiivisesta uimarimäärästä.

RiUS- mastersien kirkkaimpana tähtenä loisti Tuija ”Tuikku” Alanko, joka otti nimiinsä viikonlopun aikana 3 Masters-uinnin Suomen ennätystä lajeissa 200m perhosuinti, 400m sekauinti ja 100m perhosuinti ikäsarjassa N 60-64. Muutenkin Tuikun kisat sujuivat loistavasti, kun jo mainittujen lajien lisäksi kultaa tuli myös 200m sekauinnista ja 400m vapaauinnista, sekä hopeaa lajeista 50m perhonen ja 100m sekauinti.

Seuran sisäisen mitalitaulukon ykköstilan vei kuitenkin (odotetusti) Mauri ”Maukka” Ekholm 7 kullalla lajeissa 50m perhonen, 50m rintauinti, 100m selkäuinti, 100m sekauinti, 200m selkä, 50m vapaauinti ja 50m selkä. Ihan läpihuutojuttu ei mitalisade ollut, kun Maukan nyt aloitettua uudessa sarjassa (M80-84) piti useammastakin mitalista kilpailla ihan tosissaan.

RiUS-mastersien mitalisaldon 15:een täydensi Masters -ensikertalainen Akira Omori, joka nyt ensimmäisissä yksilöstarteissaan saavutti pronssimitalin 100m selkäuinnissa (M50-55). 4*50m sekauintiviestissä mixed-joukkuein saaliina oli niukka 4. sija joukkueella Ari Savulahti, Sini Sohlberg, Alanko ja Omori. Sohlbergin ja Savulahden, samoin kuin Juho Pohjosen parhaana sijoituksena oli 4. Joukkueen taustavoimana toimi Eetu Pohjonen, joka ei kuumeen myötä pystynytkään starttaamaan omiin lajeihinsa.

Masters-uintikausi kääntyy nyt kesän ja maauimala-kauden odotukseen, seuraava SM-kisa on vuorossa lokakuussa pitkässä altaassa.

Teksti: Ari Savulahti