Ilmoittautuminen syksyn uimakouluihin on alkanut

Ilmoittaudu sähköpostitse Pirjo Lappalaiselle osoitteeseen uimakoulut@rius.fi. Kirjoita viestiin lapsen nimi, syntymäaika, nykyinen ryhmä, syksyn ryhmätoive sekä tietysti huoltajan e-mail- ja postiosoite sekä puhelinnumero. Mikäli sinulla jäi kysyttävää soittele 045-6300436/Pirjo Lappalainen

Tarkemmat tiedot kurssien alkamisajankohdista, opettajista ja hintatiedoista löydät kunkin tasoryhmän kohdalta nettisivuiltamme.

Vesipeuhu I ja II

Vesipeuhu I ja vesipeuhu II ovat uimakoulun alkeisryhmiä. Vesipeuhuryhmiin tulevat lapset ovat iältään noin 4-6 -vuotiaita.
Vesipeuhu I-ryhmässä taitoja harjoitellaan opetusaltaan matalassa päässä ja Vesipeuhu II- ryhmässä taitoja opetusaltaan syvässä päässä. Tarkoituksena on edetä leikkien syvemmälle veteen ja tavoitteena oppia sukeltamaan, kellumaan, liukumaan ja uinnin alkeita.

Uimakoulu I

Uimakoulu I tason ryhmään tulevat lapset ovat yleensä noin 5-7-vuotiaita. Alkeisuintitekniikoita harjoitellaan opetusaltaan syvässä päässä. Ryhmässä tavoitteena on oppia uimaan 10 metriä.

Uimakoulu II

Uimakoulu II tason ryhmään tulevat lapset osaavat uida vähintään 10 metriä. Ryhmässä harjoitellaan erilaisia uintitekniikkaharjoitteita, lähtöhyppyjä, sukeltamista (pituus- ja syvyyssuuntaan) Ryhmässä tavoitteena on oppia uimaan 25 metriä yhtäjaksoisesti.

Uimakoulu tekniikka

Uimakoulu tekniikkaryhmässä lasten uintitaidon lähtötaso ylittää 25 metriä. Ryhmässä harjoitellaan eri uintityylien tekniikkaharjoitteita ja tavoitteena on oppia uimaan 200 metriä yhtäjaksoisesti.

Vesirallitoiminta

Vesiralli on 7-12 vuotiaille lapsille tarkoitettu uinnin monipuolisuuskurssi. Kurssilla käydään hauskasti läpi kaikkien uintiurheilumuotojen perusteita. Vesipallo, taitouinti, uimahypyt sekä kilpauintitekniikat tulevat lapsille tutuiksi kurssin aikana. Vesirallikurssille vaatimuksena on vähintään 25 metrin uintitaito syvässä altaassa