Master-menestystä laajalla rintamalla

MASTERS SM syksy 2018 Turku (2)

Suomen pitkän radan Masters mestaruus-uinnit kisattiin pe-su 26.-28.10.18 Turussa Impivaaran uimahallissa, jonka pitkä allas oli antelias Riihimäen Uimaseuran 9 uimarin joukkueelle. Kisojen lopputuloksena kotiin kannettiin 19 mitalia (9 kultaa, 3 hopeaa ja 7 pronssia), sekä kaksi suomen ennätystä.

Suurimman mitalisaaliin kauhoi, kuten tavallista, Maukka Ekholm, 5 kultaa (100su, 200sku, 50su, 200su ja 50vu). Kultakantaan ylsivät myös Tuikku Alanko (kulta 50pu ja 100pu, hopea 200sku) sekä Sini Lehto (kulta 100ru, hopea 50ru) ja Ari Savulahti (kulta 100su, pronssi 200ru)

Merkille pantavaa kisamenestyksessä oli, että jokainen henkilökohtaisiin lajeihin osallistunut RiUS-uimari voitti ainakin yhden mitalin. Hopeaa uimaseuralle ui Areta Mäkinen (50su). Pronssimitalisteja olivat Katja Anttila (200sku), Jorma Heinonen (50su) ja Esko Turunen (800vu ja 400vu)

RiUSin mitalisaalis täydentyi vielä viesteissä, kun sekä naisten 4*50 vapaauintijoukkue (Mäkinen, Lehto, Alanko, Anttila), että sekajoukkueiden 4*100 vapaauintijoukkue (Alanko, Heinonen, Mäkinen, Savulahti) sijoittuivat pronssille.

Tuloksellisesti kovimmista uinneista vastasivat Ekholm ja Alanko, jotka ottivat nimiinsä pitkän radan Suomen ennätykset omissa ikäsarjoissaan. Maukan ennätys tuli 50m selkäuinnissa ja Tuikun 100m perhosessa.

RiUS:in Masters-valmentaja Ismo Voutilainen seurasi uimareiden otteita pääosin altaan reunalta startaten vain kisat päättäneessä miesten viestissä. Tuloksiin Ismo oli erittäin tyytyväinen ja totesi, että tästä on hyvä jatkaa kohti kevään lyhyen radan kisoja, jotka pidetään maaliskuun lopulla Maarianhaminassa.