Mastersit hakivat ennätysmäärän mitaleja Porista

Riihimäen Uimaseuran kokenut kaarti, eli masters-uimarit, tekivät hyviä tuloksia viikonvaihteen Mastersmestaruusuinneissa Porissa. RiUS oli liikkellä kymmenen uimarin ryhmällä ja joukkue palasi kotiin peräti 13 mitalin kera.

Kaksi mitaleista tuli mix-viesteistä, joihin RiUS sai joukkueeen kasaan taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Mix-viesteissä joukkue koostuu kahdesta nais- ja kahdesta miesuimarista. RiUS sai hopeaa sekauintiviestistä ja pronssia vapaauintiviestistä.

Kultaisia mitaleita Porista hakivat Kari Manninen ja Mauri Ekholm.

Manninen voitti 55-59 -sarjassa 400 metrin sekauinnin ja 100 metrin perhosuinnin. Lisäksi hänelle tuli hopeaa 200 metrin selkäuinnissa.

RiUS:n mitalirohmuna toiminut Ekholm voitti 200 metri vapaauinnin. Hopeaa Ekholm sai 1500 metrin vapaauinnista, 200 metrin sekauinnista ja 200 metri selkäuinnista. Ekholm oli myös molemmissa mix-viesteissä joukkueessa.

Kaksi hopeaa nappasi kisoista RiUS-ikoni Paavo Sairanen. Hän kävi 50 metrin vapaassa tiukan taiston Mikkelin Erkki Kuukan kanssa. Nyt Kuukan kädenlyönti osui paremmin ja hän voitti Paavon 0,06 sekunnin erolla 80-84-vuotiaiden sarjassa. Sairasen toinen hopea tuli 50 metrin rintauinnissa.

RiUS:lla oli siis nyt myös ”tyttöjä” mukana masterskisoissa. Päivi Pälvämäki otti mix-viestien lisäksi pronssin 100 metrin rintauinnissa.

Tuija Alanko ui vain mix-viestit, mutta sekaviestin perhosuinti kulki siihen malliin, että jatkossa on luvassa hänelle mitaleja myös henkilökohtaisilta matkoilta.

Henkilökohtaisen hopean sai myös Ismo Voutilainen 200 metrin sekauinnissa 45-49-sarjassa.

Muut RiUS-kisaajat eli Uula Torttila, Esko Turunen, Jorma Heinonen ja Pasi Natunen uivat kisoissa pistesijoille, mutta mitalit jäivät tällä kertaa uupumaan.

Seuraavan kerran mastersmestaruuksista kisataan Salossa lyhyellä radalla maaliskuussa.

Porin uusi uimahalli tarjosi nyt pitkän radan kisoille hyvät puitteet ja kisat sujuivat pääsääntöisesti hienosti.