Riemukkaalla Rolloleirillä naapurikylässä

Kesällä 2017 Suomen Uimaliiton nuorimmille ikäluokille tarkoitetut Rollokisat (9.-11.6.) ja Rollo-leiri 9.-14.6.) järjestettiin RiUS-uimareiden kannalta aivan poikkeuksellisessa paikassa, naapurikaupungissa Hyvinkäällä. Poikkeuksellista tutun paikan lisäksi oli myös leirin lyhyt kesto, koska ensi kertaa leirille mentiin vasta sunnuntai-iltana, kisojen jälkeen.
Rollopyramidi (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rollot palasivat nyt ikään kuin kotiinsa, koska ensimmäiset Rollokisat järjestettiin juuri Hyvinkäällä 30 vuotta sitten. Järjestävänä seurana toimi Hyvinkään Uimaseura, ja mikään kovin pieni ponnistus HyUSille Rollot ei ollut; leiriläisiä oli yli tuhat. Kaiken kaikkiaan järjestelyt sujuivat hyvin, toki majoituskoulujen valinnassa olisi voitu suosia hieman lähempiä kouluja ja ruokailut olisi voitu järjestää kouluissa joissa ruokalan koko olisi ollut riittävän suuri. Toki majoituskoulujen sijaintia oli kompensoitu järjestämällä bussikuljetus aamupalalle.

RiUSin leiri-ryhmän koko oli 26 uimaria ja 4 huoltajaa. Osa uimareista oli Rollo-tohinoissa nyt ensi kertaa, kun taas kokeneimmat konkarit osallistuivat jo viidenteen Rollo-leiriinsä.

Hyvinkään uimaseura HyUS oli järjestänyt varsin monipuolisen ja kiinnostavan leiriohjelman, jossa uimarit pääsivät testaamaan taitojaan ja kuntoaan erilaisissa toiminnoissa. Maanantai-päivä sujui ulkoliikunta-rasteilla Sveitsin uimalassa ja sen ympäristössä. Rasteilla kokeiltiin esim. suunnistusta, korista ja frisbee-golfia. Erityisen pidetty toimintarasti oli YouMove-liikuntakeskus, jossa seinäkiipeilyn ja trampoliinihyppyjen lisäksi rakennettiin ihmispyramideja. Maanantaipäivä huipentui Superpesis-otteluun Hyvinkään Tahko-Kouvolan Pallonlyöjät. Sateisessa Pihkalassa peli päättyi koplan 0-2 voittoon.

Tiistai-päivä kului uimalassa vesirasteilla. Pelastusuinnista siirryttiin vesipallon ja uimahyppyjen kautta WiBit-vesiseikkailu -radalle. Aamupäivällä opittuja taitoja päästiin kokeilemaan iltapäivän vesipalloturnauksessa. RiUSin keskikokoisten sekajoukkueiden sarjassa pelannut Pöllöt-joukkue voitti oman lohkonsa puhtaalla pelillä. Myös pienimpien sarjaan osallistunut Huuhkajat-joukkue teki parhaansa; vesipalloturnauksessa tärkeintä oli, että kaikki pienimmätkin uimarit pääsivät joukkueeseen pelaamaan vesipalloa.
Perinteiseen tapaan tiistain huipennuksena oli Rollo-disco, jonka tähtenä loisti tänä vuonna huippuartisti Diandra. Uimarit viihtyivät discossa iltamyöhään.

Keskiviikkona oli sitten vuorossa leirin päätös viestikarnevaalin muodossa. Karnevaalin teemana oli Suomen juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 ja altaassa nähtiinkin sinivalkoisia värejä ja entisiä presidenttejä. RiUSin joukkueen nimi oli Sinivalkoiset Sankarit ja uimarit olivat varustautuneet tämän mukaan.

Ensi vuoden Rollot pidetään jälleen ulkoaltaalla, kun järjestyspaikkana on Lahti. Suurin osa leiriläisistä ilmoitti olevansa tulossa ensi vuonna uudestaan, niin hieno kokemus Hyvinkään Rollo-leiri oli.

Teksti Ari Savulahti
Lisää Rollokuvia klikkaa tästä