Rius:n Ilona Järviölle SM-hopeaa Espoonlahdessa

Espoonlahden uimahallissa pidettiin 23.-24.4.2005 liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten avoimet pitkän radan SM-uinnit. Kauniin sään houkuttelemana paikalle oli saapunut runsaan kilpailijajoukon lisäksi ilahduttava määrä katsojia, ja uinnit vietiin läpi hyvässä hengessä ja runsaiden kannustushuutojen säestyksellä.

RiUsin värejä kilpailuissa edusti Ilona Järviö, joka kilpailee kehitysvammaisten tyttöjen sarjassa.

Kehitysvammaisten eli uimakilpailuissa luokka S14 sarjajako menee siten, että tyttöjen ja poikien luokissa kisaavat alle 16-vuotiaat ja aikuisten sarjoissa tätä vanhemmat uimarit.

Ilona oli uimakilpailuissa ensimmäistä kertaa, joten lajeissa ei ahnehdittu, vaan hän ui tyttöjen 50 metrin vapaauinnin. Startissa oli mukana 4 uimaria, joista kaksi oli Ilonan luokan S14 uimareita ja kaksi luokan 8 liikuntavammaisia. Ilonan lähtö ei mennyt ihan nappiin, mutta harjoittelun tuottaman tekniikan ja kestävyyden avulla Ilona ohitti kaksi kilpailijaa ja saapui maaliin toisena edellään vain Jyväskylän Satu Haapaniemi.

Kilpailumenestyksen myötä harjoittelua lisätään, ja kilpailuvalikoimaa lisätään ainakin selkäuinnilla ja mahdollisesti perhosuinnilla. Harjoitteluun Riihimäen Uimaseura tarjoaakin erinomaiset mahdollisuudet. Kiitos hyville ja kärsivällisille valmentajille.

Tuloksia:
Liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten avoimet pitkän radan SM-uinnit

Tytöt S14

1) Satu Haapaniemi, Jyske 1.17.91
2) Ilona Järviö, Rius 1.19.71