RiUS:n Julia Tuura Triathlonin Talent Maajoukkueeseen

Riihimäen Uimaseuran uimari ja triathlonisti Julia Tuura (2004) on valittu Triathlonin Talent Maajoukkueeseen. UZsSgx7e

Riihimäen Uimaseura kuuluu Suomen Uimaliiton lisäksi Suomen Triathlonliittoon. Seurassa on vuosien varrella ollut satunnaisia triathlonin harrastajia. Nyt triathlon on lajina tekemässä uutta nousua seuran lajivalikoimaan Tuuran perheen innostuksen siivittämänä. Triathlon on uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälaji, jossa lajit suoritetaan yleensä edellä mainitussa järjestyksessä. Matkat voivat vaihdella juniorisarjojen matkoista täyspitkään eli Ironmanmatkaan, johon kuuluu 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja 42,195 kilometrin maratonjuoksumatka.

Nuori 12-vuotias Julia Tuura edusti Riihimäen Uimaseuraa kesällä kolmessa triathlonkilpailussa. Säkylä Triathlonissa, jossa matkoina (300m/6km/2km) sekä FinnTriathlonin pikamatkalla Joroisilla, jossa matkoina (400m/20km/5km) ja Helsinki City Triathlonissa matkoina (100m/4,5km/1,5km). Säkylän ja Helsingin kilpailut olivat osa neljän kilpailun Suomen Cup:ia, joista kolmesta parhaasta tuloksesta sai pisteitä. Julia sijoittui kahdesta kilpailusta saamillaan pisteillä T13 sarjassa hienosti viidenneksi ja hankki sillä paikan Talent Maajoukkueeseen. Joroisilla Julian sijoitus T17 sarjassa oli 13.

Säkylä Triathlon: Julia oli uinnin jälkeen sarjassaan toisena kolme sekuntia kärjestä, mutta nousi vaihdossa ykköseksi saaden 15 sekunnin etumatkan. Pyöräilyosuuden Julia ajoi isänsä Petteri Tuuran kilpapyörällä. Iso pyörä oli kankea hentoisen Julian käsitellä ja tämän vuoksi hän hiipui pyöräilyosuudella toiseksi tullen vaihtoon 57 sekuntia kärjestä. Juoksuosuus kulki Julialta hurjan hienosti ja hän pääsi kahden kilometrin matkalla lähes kärkijuoksijan tuntumaan, jääden vain 11 sekuntia voittajasta. 300m uinti kulki aikaan 4:32, pyöräily 6km aikaan 14:21 ja 2 km juoksu hienosti aikaan 10:05.

Finntriathlon Joroinen: Joroisilla Julia osallistui pikatriathloniin sarjassa T17. Vasta 12-vuotiasta Juliaa pitkien matkojen kisa jonkun verran etukäteen jännitti, mutta silti Julian suoritus Joroisille oli aivan huikea. Uinti sujui hienosti vaikka uimalasit putosivat matkalla toisen uimarin käden osuessa kasvoihin. Julian uintiaika 400m:n matkalla oli 7:02. Kilpailuun osallistui yhteensä 133 naista ja Julian sijoitus uinnissa oli 14. Pyöräosuus oli myös huikea, 20 km aikaan 40:11 keskinopeuden ollessa 30 km/h ja sijoitus kaikista naisista 71, Juoksu kulki myös tälläkin kertaa ja Julia taittoi 5km:n matkan aikaan 28.21 ja sijoittui naisista 56:ksi. T17 sarjassa sijoitus 13/18 ja kaikista naisista 52/133.

Helsinki City Triathlon: Julia oli uinnin kolmas ajalla 1:24, pyöräilyssä hän oli kuudes ajalla 10:05 ja juoksun kuudes ajalla 8:23, juoksu ei tällä kertaa ollut parasta menoa johtuen hienoisesta flunssasta. Kokonaissijoitus oli viides ja suomalaistytöistä kolmas, kun voittaja sekä toinen tulivat Viron maalta.