Rollo-uinnit 2006

Turun Impivaaran uimahalli mahdollisti upeat puitteet nuorille uimareille kesän kynnyksellä Rollo-uintien muodossa. Rollo-leiri ja sen yhteydessä pidettävät uintikilpailut muodostavat ison kokonaisuuden, jossa toisaalta pidetään hauskaa uinnin parissa mutta otetaan myös mittaa toisista kilpailujen muodossa. Rollo-uinneissa kilpailevat tytöt sarjoissa 10-12-vuotiaat ja pojat 11-13-vuotiaat. Kilpailuihin on asetettu valtakunnalliset aikarajat, jotka rajoittavat jonkin verran osallistumista eri lajeihin. Rolloissa kilpailut käydään 50 metrin altaassa ja uintimatkat ovat yllättävän pitkiä nuorille uimareille. Lyhin matka on 50 metrin perhonen ja pisin 400 metrin vapaauinti. Lyhin sekauintimatka on 200 metriä.

Riihimäen uimaseurasta kilpailuihin osallistuivat neljä uimaria kilparyhmistämme. Pekan ryhmästä mukana olivat Jasmin, Jesse, Lasse ja Samin ryhmästä Jonne. Jasmin ja Jesse osallistuivat kolmeen lajiin eli 50 metrin perhoseen, 100 metrin rintauintiin ja vapaauintiin. Lasse puolestaan osallistui 50 metrin perhoseen ja 100 metrin vapaauintiin. Jonne osallistui 100 metrin perhoseen ja 100 metrin vapaauintiin.

Koska Rollo-kilpailut ovat käytännössä koko kauden päätöskilpailut, niissä uidaan todella lujaa. Kilpailuihin on olemassa karsintarajat ja tästä syystä vain rajojen alittajat ovat mukana. Kaikki mukaan päässeet ovat todella harjoitelleet ja Rollo-kilpailut ovat paikka näyttää oma tasonsa. Seuran päävalmentaja Pekan mukaan jokainen mitali on todella ansaittava. Mitään ei näissä kisoissa saa ilmaiseksi.

Kilpailuissa Riihimäen uimaseuran uimarit tekivät hienoja tulosparannuksia, jotka eivät tällä kertaa riittäneet aivan kirkkaampaan mitaliin asti. Parhaista tuloksista ja sijoituksista vastasi Jasmin sarjassa T-11. Jasmin sai pronssia 50 m:n perhosuinnissa ja hopeaa sekä 100 rintauinnissa että 100 metrin vapaauinnissa.

Monille uimareille Rollo-uinnit ovat samalla pitkän kauden päätöskilpailut niin myös meidän seuramme uimareillemme. Nyt on aika vetää henkeä, levätä, ja kerätä voimia tulevaa kautta varten.

Riihimäen uimaseura onnittelee Rollo-uimareitamme ja toivottaa kaikille muillekin uimareillemme hyvää kesää.