Neljä Suomen ennätystä, Viisi SM-kultaa: Se onTuikku!

Masters-uinnin SM-kilpailut pitkällä radalla uitiin Vantaalla Tikkurilan hallissa viikonloppuna 27.-29.10.23.  Riihimäen Uimaseura osallistui kisaan viiden hengen joukkueella, joka palasi kotiin kauloissaan yhteensä 10 mitalia kaikissa väreissä. Tuloksena siis 8 sm-kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi.

RiUS-Masters joukkueen upeimmasta tuloskimarasta vastasi Tuija ”Tuikku” Alanko, joka kauhoi kultaa kaikista viidestä lajistaan. Huikealla tavalla Tuikku kirjasi uudet Suomen ennätykset (ikäluokkaan 60-64) lajeissa 400 sku, 200 sku, 100 pu ja 200 pu. Vain 50 perhosessa uusi ennätys jäi saavuttamatta.

Myös RiUS-masters -joukkueen grand old man Mauri ”Maukka” Ekholm oli jälleen vedossa voittaen kultaa lajeissa 100 su, 50 pu ja 50 ru. Tällä kertaa Maukan oli taipuminen hopealle 50 metrin selkäuinnissa. Veteraanien tuomaa mitalisaalista täydensi joukkueen nuori siipi Sini Sohlbergin pronssilla ja 4 sijalla. Lisäksi joukkueessa uivat Akira Omori ja Ari Savulahti, joiden sijoituksena oli pistesijoja.

Viesteissä Masters-joukkueen paras saavutus oli 6. sija sekajoukkueiden 4*50 sekauintiviestissä, jossa  voitettiin paikallisvastustaja Race Club Sveitsi ”selkeällä” 0,16 sekunnin erolla.

Seuraavan kerran Mastersien Suomen mestaruuksista kilvoitellaan Salossa maaliskuun lopulla. Tuolloin ovat vuorossa lyhyen radan Mastersmestaruus kilpailut.