RiUS:n Masterit hakivat mitaleita ja kalakukkoa

Riihimäen Uimaseuran mastersuimarit pärjäsivät mukavasti Kuopiossa käydyissä pitkän radan mastermestaruusuinneissa. Kotiin tuomisina oli kalakukon lisäksi myös viisi mitalia, joista kaksi oli kultaisia.

SM-kultavauhtiin ylsivät 80-84 -sarjassa Paavo Sairanen sekä 55-59 -sarjassa Kari Manninen. Paavo Sairanen jatkoi vanhimman sarjan hallitsemista 50 metrin vapaauinnissa, jossa voitto irtosi ajalla 44,36. Vanha kilpakumppani Mikkelin Erkki Kuukka jäi liki sekunnin ja Pihlavan Teuvo Länsiharju pari sekuntia Sairasen voittoajasta.

Kari Manninen oli omaa luokkaansa 200 metrin selkäuinnissa, sillä kakkoseksi tullut Keravan Markku Nousiainen jäi liki kaksi minuuttia Mannisen voittojasta 3.56,62, Manninen oli kisojen mitalirohmu RiUS:n osalta, sillä hän nappasi myös hopeaa sekä 400 metrin sekauinnissa että 100 metrin selkäuinnissa. Selkäuinnissa Manninen jäi puolitoista sekuntia isäntäseuran Juha Kainulaisesta, mutta kukisti niukasti Vaasan Tapio Peltolan. Näillä kolmella oli tiukka vääntö tämän lajin voitosta.

RiUS:n viides mitali tuli ilahduttavasti viestistä. Nelikko Jorma Heinonen, Ismo Voutilainen, Manninen ja Juha Lahtinen otti pronssit
200-239 -sarjassa. Mitalin syrjään RiUS pääsi kiinni Heinosen mainion selkäuintiavauksen ansiosta ja normaalitasolla sujuneet Voutilaisen rinta-, Mannisen perhos- ja Lahtisen vapaauintiosuus takasivat viestimitalin pitkästä aikaa Riihimäelle.

Lähelle mitaleita Kuopiossa uivat Voutilainen, joka oli neljäs 100 metrin rinta- ja 200 metrin selkäuinnissa. Lahtinen oli puolestaan lähellä jopa hopeamitalia 200 metrin vapaassa, mutta joutui taipumaan neljänneksi vain noin reilun sekunnin hopeapaikasta. Satasen vapaassa Lahtinen oli viides, mutta tässäkin lajissa puolen sekunnin parannus olisi tuonut pronssia, joten tiukkaa oli.

Menestyneiden uimareiden lisäksi RiUS:sta oli mukana kisoissa kolme ”ensikertalaista”, eli uimaria joiden edellisistä kisastarteista oli kulunut useampi vuosi. Tulokkaat selviytyivät kisoista kohtalaisesti, mitä nyt pari lähtöä meni pipariksi, mutta saadut tulokset antoivat uutta puhtia harjoitteluun ja käänsivät katseen kohti kevään lyhyen radan kisoja, jotka kauhotaan Kotkassa.