Pekka Sorsa on vuoden 2007 seuratoimija

SVUL:n Uudenmaan piirin Vuoden 2007 Seuratoimija on Riihimäen Uimaseuran päävalmentaja Pekka Sorsa.

Pekka Sorsa on toiminut Riihimäen Uimaseuran valmennustehtävissä noin 15 vuoden ajan, josta päävalmentajana ja varapuheenjohtajana viimeiset viisi vuotta. Kahden oman pojan menestyksekkään uintiuran jälkeen hän on jatkanut pyyteetöntä toimintaa seurassamme. Hänen uintivalmennuksensa tietopääoma on Riihimäen mittakaavassa ainutlaatuinen. Valmennusosaamistaan hän jakaa varauksettomasti niin uimareille kuin seuran valmentajille. Pekka kehittää itseään aktiivisesti ja hänen ehdoton vahvuutensa on analyyttisyys. Hän pohtii huolella ja eri näkökulmista mm. uinnin uusia tekniikoita ja niiden soveltuvuutta uimareille ennen kuin hän siirtää ne käytäntöön.

Pekan oman kilparyhmän imussa ja innoittamana on seuraamme syntynyt myös kaksi muuta nuorempien uimareiden kilparyhmää. Kokonaisuudessaan valmennusryhmissämme uivien uimareiden määrä on viimeisten viiden vuoden aikana noussut 20:stä 120:neen. Tämä kertoo Pekan vastuulla olevan valmennustoiminnan laadukkaasta kehittymisestä.

Pekan rauhallinen, mutta samalla tinkimätön valmennusote on saavuttanut arvostusta niin valmennettavissa, valmennettavien vanhemmissa kuin seuran muissakin aktiivitoimijoissa sekä uintipiireissä laajemminkin. Tasapuolinen ja yksilölähtöinen suhtautuminen valmennettaviin on lisännyt Pekkaa kohtaan tunnettua luottamusta ja siten sitoutumista pitkäjänteiseen yhteistoimintaan. Vuosia koossa pysynyt oma ryhmä on osoitus yhdenvertaisesta suhtautumisesta eri vauhdilla kehittyvien nuorien uimareiden tavoitteisiin. Hänen ”käsissään” uimarin on turvallista olla. Pekan valmennettavissa on tälläkin hetkellä Suomen uintitulostilastojen huippuja. Pekan sydän sykkii uinnille.