Carita Hinkka – urheilun monilahjakkuus

Rius:n kilparyhmäläinen Carita Hinkka saavutti kesälajissaan keihäänheitossa SM-kultaa T 14 sarjassa tuloksella 48,06 m. Caritan voitto oli ylivoimainen, sillä eroa seuraavaan kertyi yli 3 m. Tuloksen kovuudesta kertoo omaa kieltään se, että yleisurheilun Helsingin MM-kisoissa Suomea edustanut Mikaela Ingberg heitteli vastaavia tuloksia Caritan ikäisenä.

Yleisurheilun T/P 14-15-vuotiaitten SM-kilpailut käytiin 19.-21.8.2005 Raahessa. Sivulajissaan kuulassa Caritan sijoitus oli 6. tuloksella 11,46 m. Carita valittiin lisäksi perjantain kilpailupäivän parhaaksi T 14 urheilijaksi.

Caritan huima kilpailukausi jatkui viime viikonloppuna Koululiikuntaliiton (KLL) mestaruuskilpailuissa. Carita nappasi voiton karmealla tempaisulla, joka kaartoi uusiin SM-lukemiin 56,78. Tulos on sekä 14-vuotiaiden että 15-vuotiaiden uusi komea suomenennätys.

Syksyllä Caritan painottuu taas hänen talvilajiinsa uintiin. Nuorisourheilun parissa korostetaan usein monipuolisen harjoittelun merkitystä useamman lajin parissa. Carita on esimerkillään osoittanut, että uinti ja yleisurheilu tukevat lajeina hyvin toisiaan.

Lämpimät onnittelut Caritalle mahtavista tuloksista!